onsdag 2 december 2009

London på fredag!!!

Över dagen iaf. Mammsens sambo Svennegullet och söner kommer till London för att kolla på fotboll. Jag ska passa på att åka in till stan för att få lite familj.. Känner mig tom nu efter 4 lååånga månader utan dom. Fast om 2 veckor kommer jag hem igen och det kommer bli såååå underbart. Här i Oxan händer det inte så värst mycket. Jag och Susanne sitter och skriver på vår sista uppsats som ska in på tisdag. En fruktansvärt tradig uppsats men det måste bara gå. Har vart och tränat idag på morgonen. Unnade mig därefter en klänning och ett par skor och en kyckling wrap =). 
Nu sitter jag vid skolböckerna och försöker komma igång, men det är så trist här hemma. Ska nog plugga i skolan istället. 
Karin åkte till London igår för att träffa  sin familj och kommer inte tillbax förrän på fredag... Huset känns väldigt tomt utan henne. Ska träffa henne på fredag morgon i London och äta frulle innan Svenne landar. 
Nu kom Mr Mauritius hem för att förgylla min vardag med sång och vissling. Han har som personliga favoriter 'Lady in red' med Chris de Burge och  We Don’t Have to Take Our Clothes Off med Jermaine Stewart och lite annat från 80-talets 'One hit wonders'. Fast han börjar alltid med att titta på barnprogram och därefter Eastenders eller Coronations street tillsammans med en skål med kalaspuffar.... Det ska bli gött att åka hem.
Nu ska jag gå och köpa mig en stor blåbärmuffins.
Puss och kram 

söndag 22 november 2009

London med systeryster

Har haft en underbar helg i London med Jennsan. Vi har gått runt och shoppat som bara den =) eller ja lagom pappa =). På fredag kväll var vi på en Karibisk restaurang som var jättemysig och goda drinkar hade den oxå. Maten var god men Stephen lagar bättre Jerk tycker jag nog. Igår tog Jennie med mig till Greenwich och vi gick på marknad. Så mysigt område och utsikten över Themsen var fantastisk. Idag som igår vaknade vi med frulle på sängen som Stephen hade slängt ihop och sen bar det av till Chelsea för en sista titt i affärerna. London är mycket litet uppenbarligen när Lina Fransson från min mellanstadie klass satt bredvid oss på ett kafé på Kings Road.  Nu är det bara drygt 3 veckor kvar tills jag kommer hem =). Ska bli så skönt att få lite familj och kärlek. 

torsdag 19 november 2009

Home sick

Sjuk hemlängtan fick jag nu när jag pratade med mammsen. 1 månad kvar bara men idag var det jobbigt. Får ju träffa lite familj i morgon så jag hoppas känslan går över. 

I morgon kommer Jenjen

I morgon kommer systeryster till London och jag sticker tidigt på förmiddagen. Just nu sitter jag och skriver uppsats för allt jag är värd så jag ska vara klar innan jag åker. Den ska vara inlämnad på tisdag eftermiddag så det hade varit skönt att inte behöva tänka på den när jag e inne i stada och myser. Fick en redig förkylning lagom till helgen också som jag är mycket tacksam över=(... Hoppas bara inte att det är svinet som är på g. Nu ska jag gå och köpa mig massa godis och crumpets (pannkakor) så jag kan hålla mig vaken tills min essay är klar. 
Puss puss 

måndag 9 november 2009

Och några till..

Helgen som gick i bilder

Where is my chow??

Väntar på min frulle som skulle komma mellan 10 och 12 med leverans.. Hungrig nu som bara den.

torsdag 5 november 2009

måndag 2 november 2009

Jag överlevde

Middagen var fantastiskt god. Det blev en specialitet från Mauritius, Curry gryta med som sagt sönderhackad kyckling. Idag har väl inte varit så jätte händelserik. Tränade tidigt i morse och sen har jag pluggat inför grupparbete i morgon. Jag och Karin bestämde oss för att vi ska åka till London på fredag och gå på Swedish House Mafia =) ville se dom i somras på peacock men var tvungen att jobba den kvällen så det är efterlängtat.  I morgon har jag heldag på bondvischan igen... Känns sådär kul faktiskt eftersom jag ska träffa min grupp som består av självgoda tuppar som försöker bräcka varandra hela tiden. Kan bli lite smått tröttsamt, men nästa vecka har vi presentation och då är det över =). Ska försöka hinna gå på min Zumba klass i morgon, världens roligaste träning. Alla latinamerikanska danser fast man slipper dansa med någon hahhaaha. Nej tillbaka till plugget nu.. 
Hej hej

söndag 1 november 2009

Veckan som gick!

Det har varit en luuuuugn vecka i Oxford trots Halloween och massa fest på stan. Vi tråkiga svenskar på The Slade har suttit i mysdress uniformen hela helgen med undantag för när jag satte på mig träningskläderna på gymmet. I torsdags var vi ett gäng som käkade tapas på ett ställe i stan som vi sen följde upp med ett besök på en marockansk bar för lite drinkar. I fredags var jag på Yoga för första gången i mitt liv.. Tror att jag kanske eventuellt kan lyfta armarna över axlarna på onsdag någon gång. Har aldrig haft sådan träningsvärk någon gång tidigare =). Didier har varit borta heeela veckan vilket har varit så skönt. Ingen ring som är uppe och framför allt inget piss i toan när man kommer in. Jag och Karin sitter nu och försöker lägga upp en plan om hur man ska säga detta till honom så finkänsligt som möjligt hahahaha. Han håller just nu på laga middag till oss alla och jag är lite orolig för han har hackat sönder hela kycklingar och lagt i världens minsta kastrull och kokar upp den lite smått =) nej så illa är det inte men jag är lite nojjig. Oj nu gick brand varnaren oxå.... Håller er informerade.

måndag 26 oktober 2009

Kan bli smått trött ibland..

på att vara typ 8 år äldre än de andra studenterna. Dom har ingen erfarenhet av arbetslivet och under våra career planning lektioner kommer föreläsare och berättar om hur man ska vara klädd och hur man ska skaka hand på sin först intervju... sen sitter något litet smartass och tar upp tid med att förklara att det ska vara ett firm handshake för det har hon läst in en handbok om hur man skriver en CV och går på intervjuer. Jag tackar min lyckliga stjärna att jag fick den mentorn jag ville ha annars kan jag inte förstå varför denna kursen ska vara bra för oss som är över 20 år och faktiskt har gått på intervjuer och har jobbat. Hade det tagits upp relevant information så hade jag inte sagt något men när man blir påmind om att man ska duscha och inte ha myskläder på sig när man ska gå på en arbetsintervju eller träffa sin mentor på en lunch i London känns det lite overkill. 

Pappa Im coming home....

När du fyller år. Bokade just min hemresa för jullovet till den 16 december. 

söndag 25 oktober 2009

Underbara Tesco's

Ny har jag handlat mat på Internet för hela veckan och jag får det hemkört inom 24 timmar för 25 spänn =). Hur skönt som helst med tanke på att jag får dra allt på cykeln annars. SWEET

lördag 24 oktober 2009

Regn och rusk

Regn och rusk och The Slade huset är lite smått bakfulla från fredagkvällens dans på byn.
Idag blir det plugg och SVT Play för hela slanten.Har haft en frukostdate med Herr Skavlan och den var mycket trevlig han bjöd även in Peter Jöback och vår kära finansminister.
Jag hade tänkt att jag skulle sticka ner till gymmet för ett pilates pass
men det känns som att mina myskläder och de nyinköpta duntofflorna från IKEA kommer bli uniformen idag.
Ikväll är det X factor ( brittiska idol) och vi har fått låna en TV av en vän till Didier så familje mys i vardagsrummet är planerad till kl 21. 
Puss o kram

fredag 23 oktober 2009

Internet hemma!!!!

Underbart!!!! Äntligen har vi fått vårt Internet i huset. Nu slipper man cykla iväg till skolan så fort man behöver kolla mailen. 
Veckan har gått otroligt fort och i morgon är det redan fredag. Har suttit med grupparbete för min marketing kurs idag. Jag är i särklass äldst i gruppen och jag känner av det ofta i diskussionerna Dom är i alla fall mycket ambitiösa så det är ett stort plus. Susanne min roomie går i samma kurs och hennes grupp verkade vara lite latare så jag ska nog vara lycklig även om jag känner mig som en tanta =).
I morgon ska jag ta en pilates kurs på gymmet, tänkte ta det lugnt eftersom jag trillade på cykeln härom dagen och slog i knäna som bara den. Annars kommer det bli en plugghelg. Jag och Karin fyllde kylskåpet idag med mat för helgen så vi slipper lämna huset i onödan. 
Didier ( roomie från Mauritius) kommer vara i London hela helgen, känns ganska skönt faktiskt. Ibland är det väldigt awkward när han är hemma ( kan ha med och göra att han inte spolar i toaletten eller plockar bort sina sopor efter sig och har sin tvätt hängande över hela huset), men vi är för svenska för att säga till honom med en gång att han måste ändra på dom punkterna. Fast jag tycker inte det är orimligt att han ska spola toaletten efter sig hahahahha.
Det ska iallafall bli skönt med en helg med tjejerna nu när Karin är tillbaka. 
Hörs i mön
 

tisdag 20 oktober 2009

Underbara London

Ja faktiskt så är det så att jag får äta upp mina ord, jag som alltid har sagt att jag avskyr London.
Har haft en fantastisk helg i huvudstaden med långa promenader i den härliga solen. Jag checkade in på lördags morgonen på ett litet hotell i Lancaster gate sedan begav jag mig ut på min 10 timmars promenad i London. Jag träffade Stephen nere i South bank och vi gick runt och kollade in matmarknaden och tog en öl på en pub i närheten. Jag fick även några fina bilder på Tower Bridge som jag i alla år trott har varit London bridge. På kvällen träffade jag Sofia från Gothia som var i stan på en weekend semester med några av hennes teatervänner. Vi tog några glas vin på en bar i Soho. Påsöndagen gick jag upp tidigt för en lika lång promenad igenom Hyde Park ner till Kensington för att t kort på Albert Hall och Harrods. Efter det fortsatte jag ner mot Buckingham palace och Downing street. Sofia och hennes vänner var vid Covent garden och strosade så jag mötte upp dom där och vi gick tillbaka till Harrods för att köpa lite Te =) det vi hade råd med hahahha. Efter det blev det lite mer Hyde park och sen åkte jag hem till lilla Oxford igen. 
I går träffade jag min Mentor Sam Wood som var otroligt trevlig och hjälpsam. Han sa att han skulle göra allt han kunde för att hjälpa mig i min karriär. Han berättade att han hade ett mycket stort kontaktnät och att jag  måste utnyttja honom. Vi bestämde att jag skulle gå med honom på diverse networking kvällar i London för att träffa rätt folk. Han bad mig även skriva en lista på företag som jag skulle vilja jobba för och att han skulle göra sitt bästa för att få kontakt med rätt person på dessa. 
Så nu känner jag att jag verkligen gjorde rätt i att åka hit  även om jag ibland tycker Oxford är rätt trist. 
  

tisdag 13 oktober 2009

Nu sitter jag på landet igen och väntar på min andra lektion för dagen. 
I går hade vi mingel med våra mentorer. Min kunde inte komma men jag fick mitt första hands val så jag blev lycklig.  Han heter Sam Woods och driver ett konsultföretag som hjälper företag med affärsutveckling. Har som sagt inte träffat honom ännu men hans profil som spännande ut när vi skulle välja mentorer. I morgon blir det eventuellt en utflykt till IKEA för lite matinköp och kanske en och en annan krukväxt =). Alla i huset är lediga så vi tänkte kanske hyra en bil. 
På lördag åker Karin hem till Svedala och Susanne skulle till London så jag tänkte kolla med Stephen om han ville ses en sväng i London. 
Nu är det lunchtime på landet...
Kram kram

Här är vårt lilla hus

tisdag 6 oktober 2009

Ny vecka i Oxan med regn och rusk.
Igår hade vi visningar på det sista rummet i vårt hus och det verkar som vi kommer få tala lite franska framöver. En Kille från Mauritius blir det som tar rummet. Även han är student men han pluggar till advokat på samma universitet som vi. Köpte även en underbart fin tantcykel igår med en enorm cykelkorg( bilder på underverket kommer) jag fick dock inte ta med den hem igår utan jag får vänta tills i kväll. Detta innebar tyvärr att jag fick gå upp klockan 6.30 idag eftersom jag skulle till det andra campuset på andra sidan Storbritanien eller ja bygden. Bussarna är överfulla och man får vänta och hoppas att man kommer med en så jag fick åka till stan och ta en där för att säkra en plats =). Nu har jag håltimma ute på landet igen och väntar på ett seminarie i Supply and Demand med lite Hollywood och Sport inslag =). 
Hörs snart igen.
 

måndag 28 september 2009

Mina Roommates Susanne och Karin

Cellen som man även kan kalla mitt rum

Tack CSN!!!

Jag blir så lycklig när jag får mail från CSN som säger att dom skickar ett dokument till min adress i Sverige som ska skrivas under av KY akademien. Jag kommer med andra ord få mina pengar i slutet av oktober då.... Ja ja det löser sig hoppas jag. Idag hade vi första lektionen för terminen. Career Planning i en timme drygt. Vi kommer få varsin mentor i branschen som vi ska ha möte med en gång i månaden. Vi får välja tre favoriter så jag jag får läsa på kandidaterna innan nästa vecka när det ska lämnas in. 
Jag och Karin (min roomie) hade tänkt oss en roadtrip till helgen ner till Brighton och kanske så långt som till Lands end om vi kan hitta en billig hyrbil. Jag är ledig torsdag och fredag hela terminen så jag tänkte passa på att åka runt lite. Hoppas bara att jag kan lösa lite cash innan så vi kan åka. 
 

Lite bilder från Oxan!!

Oxford!!!

Och så var man framme i det nya landet i ny stad och i nytt hus. Sex månader i Oxford på Brookes University och studier i Hospitality management.

 

Nu har jag varit här i 2 veckor och jag har hunnit med lite shopping i London, salsakväll med min underbara vän Isabelle (som även var min Landlord den första veckan jag var här) och födelsedagsfest för Linda som fyllde 25 år.